huis met gietvloer

De originaliteit van een beton gietvloer

Ondanks dat het weinig spectaculair en aantrekkelijk klinkt, heeft een beton gietvloer meer te bieden dan u in eerste instantie zou denken. Waar u mogelijk denkt aan lelijke betonplaten en vervuilde bestrating, zijn er zeer originele toepassingen mogelijk met beton gietvloeren. Er zijn zelfs voor alle soorten interieur passende vloeren van dit type. Het geheim zit hem in de aard van de kleurtinten. Er zijn vele mogelijkheden als het aankomt op de kleurkeuze van de betonvloer, maar in de meeste gevallen ontstaat er een mix die zeer natuurlijk en puur overkomt. Met name met een mix van wit- en grijstinten is dit het geval. Ook kunnen beton vloeren juist een hele warme uitstraling krijgen, wanneer er gekozen wordt voor bijvoorbeeld dieprode of bruine tinten.

De juiste sfeer door de juiste kleur

U bent bij de aanschaf van een beton vloer, hoewel u hier desgevraagd natuurlijk wel hulp bij kunt krijgen van experts, zelf verantwoordelijk voor de kleurkeuze. Zodoende bepaalt u zelf de sfeer in de kamer waar de vloer komt te liggen. Omdat een betonlook vloer een gemixt wordt, ontstaat er een tekening in de vloer. Hierdoor krijgt het een structuur die doet denken aan beton en die minder strak is dan een effen gekleurde vloer. Dit speelse effect geeft de beton vloer zijn originele karakter.

Laat u adviseren

Voor u aan de slag gaat met het bestellen van de vloer, is het raadzaam om vooraf de hulp in te roepen van experts. Kies voor een lokale specialist zoals Gietvloer Rotterdam bijvoorbeeld. Zij kunnen u helpen met het maken van kleurcombinaties en zij kunnen u vertellen welk type vloer het beste is voor uw huis.