voetstap

De voordelen van vloercoating

U hoeft niet altijd een hele nieuwe vloer aan te leggen om uw vloer een nieuwe uitstraling te geven. Wanneer u de vloer ‘nieuw leven in wilt blazen’, kunt u er ook voor kiezen om alleen de toplaag te vervangen of een nieuwe toplaag over de huidige vloer aan te leggen. Hiervoor kunt u gebruik maken van een vloercoating. Een vloercoating heeft zowel praktische als stijlgerelateerde voordelen.

Het grootste voordeel is wellicht het feit dat u niet uw hele huis overhoop hoeft te halen wanneer u besluit deze vloer aan te leggen. Vloercoating is een laag die u los kunt aanleggen, u hoeft niet de hele vloer eruit te halen. Het aanleggen van een vloercoating is dan ook geen tijdrovende operatie.

Een vloercoating is tevens een juiste keuze wanneer u waarde hecht aan uw interieur. U kunt tot op zekere hoogte zelf de toplaag die aangelegd gaat worden ‘ontwerpen’. U kunt dus de kleur en de uitstraling van de coating aanpassen aan de meubels, muren en andere onderdelen van het interieur. Dit gaat overigens niet ten koste van de functionaliteit van de vloer: De vloer is stevig en duurzaam.

Verschillende soorten vloercoating

Vloercoating is als het ware een kunststoflaag. Net als gietvloeren zijn er veel vloercoatings die van epoxy zijn gemaakt. Dit geeft de vloer de stevigheid en robuustheid die hij nodig heeft. U kunt ook kiezen voor een flexibelere versie, een PU vloercoating. Benader een bedrijf zoals Gietvloer Dordrecht en vraag naar de mogelijkheden. Deze vloer wordt dikwijls verkozen over een epoxy vloercoating vanwege het wooncomfort. Een PU vloercoating geeft namelijk meer mee en is daardoor erg geschikt voor woonhuizen.