oprit

Welke soorten oprit verharding zijn er op de markt?

De markt met soorten voor oprit verharding is enorm uitgebreid. Op het moment dat je een bestratingsmateriaal voor je oprit moet kiezen is de keuze reuze. Dit betekend ook dat je heel wat keuzes moet maken. De bestrating moet natuurlijk binnen het budget passen en natuurlijk moet het ook aansluiten bij je huis. Wij hebben de verschillende soorten oprit verharding hier op een rijtje gezet. Met daarbij ook de voordelen.

Tegels/Klinkers

Een van de meest voorkomende materialen voor oprit verharding zijn tegels en klinkers, ideaal voor het aanleggen van je oprit. Maar ook voor looppaden en terrassen gemakkelijk te gebruiken. Tegels zijn wat lastiger om te plaatsen, door het grotere formaat in vergelijking met klinkers. Doordat klinkers kleiner zijn blijven ze beter liggen en kunnen ze ook gemakkelijker op hellingen geplaatst worden. Ook voor tegels en klinkers zijn er talloze verschillende steensoorten waar uit gekozen kan worden. De grootste voordelen hiervan zijn: uitstekend loopcomfort, sterk en een mooie uitstraling.

Kasseien

Je kent ze vast wel; de charmante kasseien die perfect passen bij een landelijke woning met een klassieke bouwstijl. Er zijn veel verschillende soorten kasseien op de markt, vrijwel allemaal hebben ze dezelfde voordelen. Namelijk: slijtvast, lange levensduur en een karakteristieke uitstraling.

Asfalt

Als je naar je puur naar de prijs kijkt is asfaltverharding zeer interessant bij grote oppervlakken en opritten. De voordelen van asfaltverharding zijn: rijcomfort, gemakkelijk te onderhouden en voordelig bij een groot oppervlak.

Beton

Ben je op zoek naar een oersterke oprit verharding? Dan is beton een uitstekende optie. Beton kan naadloos worden gelegd bij een goede oprit bekisting en er is ruime keuze uit kleuren. Ook het onderhouden van beton is gemakkelijk. De voordelen zijn: oersterk, luxueuze uitstraling en eenvoudig in onderhoud.