Isolatieplaten: welke platen isoleren het beste?

Isolatieplaten zijn er in allerlei diverse soorten en maten te verkrijgen. Voor iedere toepassing zijn wel andere isolatieplaten beschikbaar. Bovendien kun je zelf de keuze maken voor welke dikte je gaat. Hoe dikker je natuurlijk gaat isoleren, hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn. Hieronder nemen we de meest gangbare isolatieplaten met je door.

PIR Isolatieplaten

PIR is misschien wel het meest gebruikte isolatiemateriaal. PIR platen zijn ten opzichte van andere isolatieplaten relatief dun. Dit betekent dat PIR isolatie een hogere isolatiewaarde heeft dan andere isolatieplaten. Natuurlijk betaal je hiervoor wel meer. PIR isolatieplaten kunnen voor allerlei toepassingen gebruikt worden. Denk hierbij aan vloerisolatie, spouw(muur)isolatie, zolderisolatie of platdakisolatie. PIR isolatieplaten staan bekend om hun lichte gewicht, dat ze makkelijk te verwerken zijn en hun duurzaamheid.

EPS Isolatieplaten

EPS isolatieplaten worden in de volksmond ook wel Tempex of piepschuim genoemd. EPS bestaat uit geëxpandeerd polystyreen. EPS wordt veelal gebruikt bij het isoleren van betonvloeren, dakisolatie, buitengevelisolatie en spouwmuurisolatie. Ook EPS staat bekend om hun lage gewicht en zijn daarom heel eenvoudig te bewerken en verwerken. EPS is relatief goedkoop materiaal en hebben een vrij goede isolatiewaarde.

Glaswol Isolatieplaten

Het bijzondere aan glaswol is dat ze zowel als isolatieplaten als isolatiedekens geleverd kunnen worden. Glaswoldekens worden vaak besteld wanneer je lange stroken moet bedekken met isolatiemateriaal. Glaswol isolatieplaten kunnen voor allerlei toepassingen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak, vloer, spouwmuur of zelfs houtskeletbouw. Glaswol staat bekend om zijn veelzijdigheid, eenvoud en brandklasse. Glaswol is namelijk onbrandbaar.

Steenwol Isolatieplaten

Steenwol Isolatieplaten worden vaak gebruikt voor het isoleren van je gevels, wanden, vloeren en daken. Steenwol staat bekend om zowel zijn thermische als akoestische eigenschappen. Steenwol is te verkrijgen als isolatieplaat, maar ook als isolatiedeken.

Maak een keuze uit de juiste isolatieplaat

Ben je op zoek naar de juiste isolatieplaat? Neem eens een kijkje bij het ruime assortiment isolatieplaten van Sleiderink. Kun je nog niet de juiste keuze maken? Neem dan contact op met één van hun productspecialisten.