isolatie

Kruipruimte isolatie

Veel huizen hebben onder het huis een kruipruimte zitten. Bij veel huizen is deze helaas nog niet geïsoleerd. Het isoleren van kruipruimtes heeft echter wel veel voordelen. In dit artikel geven wij u meer informatie over het isoleren van kruipruimtes. Zo geven wij u meer informatie over de voordelen en de mogelijkheden die er zijn omtrent het gebruik maken van kruipruimte isolatie.

Vocht en kou

Wanneer u een huis heeft en deze voor 1983 gebouwd is, is uw kruipruimte waarschijnlijk nog niet geïsoleerd. Een kruipruimte die niet geïsoleerd is zorgt ervoor dat er veel vocht en kou blijft hangen. Deze kou trekt door naar de vloer van uw woning. Dit heeft tot gevolg dat uw woning een stuk kouder is dan deze eigenlijk hoort te zijn. Hierdoor heeft u veel stookkosten, veel meer dan nodig is.

Investering

Als u ervoor kiest om kruipruimte isolatie te laten toepassen, moet u hiervoor wel een investering voor doen. Kruipruimte isolatie is immers niet gratis. Deze investering haalt u er echter wel weer snel uit. Doordat u minder stookkosten heeft, bespaart u hier geld mee.

Schimmelvorming

Wanneer u besluit uw kruipruimte niet te isoleren, kan hier schimmel ontstaan. Uiteindelijk is deze schimmel zeer hardnekkig en tast het uw huis en voornamelijk de vloer aan. Dit heeft dus als gevolg dat u erg veel geld kwijt bent voor het laten reparen hiervan. U kunt er dus beter voor kiezen om direct kruipruimte isolatie te laten toepassen op uw woning en kruipruimte.

Krijg een goed beeld

Wilt u uw kruipruimte laten isoleren? Vraagt u dan eens een offerte aan bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in kruipruimte isolatie. Zij kunnen uw eventuele vragen natuurlijk ook voor u beantwoorden, op deze manier krijgt u in ieder geval een goed beeld over de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van kruipruimte isolatie.