sleutel

Veilig wonen met toevoegingen aan uw woning

Als u veilig wilt kunnen wonen in uw eigen huis, zijn er tegenwoordig enkele vereisten waaraan uw huis zal moeten voldoen. Zo is het van groot belang om gebruik te maken van goed veiligheidsbeslag. Door gebruik te maken van de juiste voordeurbeslag en sloten bent u al een heel stuk veiliger. Maar naast deze opties zijn er nog andere mogelijkheden om uw huis extra goed te beveiligen, daar vertellen we u in dit artikel meer over.

Welke mogelijkheden zijn er in het extra beveiligen van een woning?

Kortweg kunnen we zeggen dat dit er enkele zijn, namelijk: veiligheidsbeslag, kierstandhouders en deurspionnen. Deze opties zijn allen van groot belang om een woning goed te beveiligen, daarom nemen we ze even per stuk door.

Veiligheidsbeslag – dit is beslag voor uw buitendeuren, met dit beslag zorgt u ervoor dat uw deuren goed beveiligd zijn. Hiermee houdt u inbrekers buiten, maar geniet u tegelijkertijd van optimaal gemak in het in en uitgaan van uw woning.

Deurspion – dit zijn kleine ‘kijkers’ in uw voordeur of andere deuren, hiermee kijkt u door de kijker naar buiten en ziet u direct wie er voor de deur staat. Deze zijn verkrijgbaar als analoge en als digitale versie.

Kierstandhouders – dit zijn handige toevoegingen voor deuren waarvan u wilt dat deze niet al te eenvoudig te openen en/of sluiten zijn. Deze worden voornamelijk op de voordeuren gemonteerd. Een kierstandhouder zorgt ervoor dat een deur niet direct helemaal open gaat, maar dat deze op een kier blijft staan. Als u de deur wel helemaal wilt openen kunt u de houder losmaken en de deur vervolgens volledig openen.

Met deze middelen zorgt u ervoor dat uw woning volledig veilig wordt, zo kunt u dus zorgeloos genieten. Voor meer informatie omtrent het veilig wonen raden wij u aan om een van de veiligheidsrapporten te lezen en na te denken over andere, veel gebruikte veiligheidsmaatregelen. Zoals een Whatsapp groep.