laminaat

Ik wil een nieuwe vloer

Wanneer een ruimte in je huis toe is aan een nieuwe vloer, zijn er diverse soorten vloerbedekking waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een tegelvloer, of voor vloerbedekking, of wat dacht je van linoleum? Maar de marktleider onder de vloeren is toch wel laminaat. Laminaat zijn kunststof panelen met een houten uiterlijk. Dankzij de steeds betere fototechnieken en productietechnieken lijkt laminaat net echt. Je vindt de knoesten, nerven en zelfs spijkergaten terug in het laminaat en het is ook nog eens in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Het is per slot van rekening ook veel goedkoper en onderhoudsvriendelijker dan wanneer je voor een echte houten vloer gaat. Daarnaast is laminaat bij vrijwel iedere doe-het-zelfzaak te verkrijgen.

Wat is Meister laminaat?
Meister laminaat is een merknaam. Meister laminaat heeft voornamelijk een authentiek en robuust uiterlijk. In Meister laminaat vindt je dus vaker details terug zoals knoesten, nerven en spijkergaten. Denk aan dessins van de houtsoorten eik, spar of walnoot. Het heeft dus een klassieke en bovenal chique uitstraling. Daarnaast heeft Meister laminaat ook praktische voordelen zoals het ongevoelig zijn voor krassen en het is makkelijk in onderhoud.

De voordelen van laminaat
Laminaat is niet voor niks marktleider in de wereld van vloerbedekking. Laminaat heeft namelijk heel wat praktische voordelen. Wat laminaat tegenwoordig zo populair maakt, is dat het laminaat gemakkelijk gelegd wordt door middel van een kliksysteem. Dit soort laminaat wordt ook wel kliklaminaat genoemd. Er wordt dus geen lijm gebruikt of een ander bindmiddel bij het leggen van de vloer. Zo kan vrijwel iedereen zelf laminaat leggen en dat bespaart natuurlijk kosten. Daarnaast kun je, wanneer je besluit om te verhuizen, het laminaat dus ook weer uit elkaar klikken en meenemen naar de nieuwe woning. Mocht er een plankje sneuvelen, kun je het ook weer makkelijk bijbestellen en er zijn diverse reparatie setjes op de markt wanneer je laminaat schade heeft geleden. Dus ook in een nieuwe woning kun je het laminaat hergebruiken. Daarnaast is laminaat ontzettend onderhoudsvriendelijk.

Wanneer je de vloer regelmatig stofzuigt en zo nu en dan de vloer dweilt, is dat al ruim voldoende om de vloer schoon te houden. Het is wel de bedoeling dat de vloer niet te nat wordt gedweild. De vloer kan immers niet goed tegen vocht. Het wordt dan ook afgeraden om laminaat in vochtige ruimtes te leggen zoals bijvoorbeeld een badkamer. Wanneer de vloer namelijk te vochtig wordt, kan de vloer bol gaan staan en/of krom trekken. En dat wil je natuurlijk voorkomen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij bepaalde soorten Meister laminaat, wordt specifiek gemeld dat het laminaat wel bestand is tegen vocht en kan het laminaat alsnog in een badkamer geplaatst worden. Ook is het tegenwoordig mogelijk om vloerverwarming onder een laminaatvloer te leggen. Laminaat kan ook op vrijwel iedere ondergrond gelegd worden, mist deze ondergrond maar geëgaliseerd is. Wanneer de vloer niet geëgaliseerd is, krijg je vanzelfsprekend allerlei gekke hobbels en bobbels in je vloer en dit wil je natuurlijk voorkomen.