nieuwe vloer

Zelf je gietvloer aanleggen

Het is voor doe-het-zelvers een leuke uitdaging: uw eigen vloer aanleggen. Er zijn tegenwoordig genoeg mensen die deze uitdaging aangaan. Het aanleggen van een gietvloer lijkt moeilijker dan het daadwerkelijk is, dit kunt u relatief gemakkelijk zelf doen. Lees alle gietvloer tips en u komt er gauw genoeg achter. Omdat u de beschikking heeft over alle materialen en er momenteel voldoende kennis is over vloeren om de klus veilig uit te voeren, legt u relatief snel uw eigen vloer aan. Er is niet veel materiaal voor nodig en het materiaal (kunststof) waar de vloer uit bestaat, kan kant en klaar aangeleverd worden.

De benodigdheden

Zoals eerder vermeld bestaat de gietvloer uit kunststof. Bij de productie van dit kunststof kan gemaakt zijn van aardolie of plantaardige olie. In het laatste geval ontstaan er biopolymeren, in het eerste geval ontstaat de kunststof epoxy. Bij de aanleg van een gietvloer worden er vier lagen kunststof in de vloer gegoten. Het materiaal dat in de vloer wordt gegoten kunt u gewoon kopen. Bij de aanleg van de vloer moeten er nog een paar aanvullende handelingen uitgevoerd worden. Hiervoor dient u de beschikking te hebben over enkele gereedschappen, te weten: Een prikrol en een kam. Meer heeft u niet nodig.

Stappenplan

Omdat er niet veel handelingen verricht hoeven worden, ziet het te volgen stappenplan er relatief simpel uit. Het aanleggen van de vloer gaat in 4 fases, in iedere fase dient er een nieuwe laag aangelegd te worden. Wanneer er een laag is voltooid, hoeft u alleen maar met een rolgietkam de laag uit de kammen en met een prikrol eventuele luchtbelletjes in de kunststof laag door te prikken. U kunt het altijd nog door een specialist zoals Gietvloer Den Haag laten doen.